Baan managment

Of U nu een beginnende golfer bent of een zeer gevorderde golfer baanlessen nemen kunnen wonderen verrichtingen de professional krijgt een totaal overzicht van uw sterke en minder goede aspecten.

Hoe je het golfspel ook benaderd het gaat erom op de baan de bal met zo weinig mogelijk slagen in de hole te krijgen. Tijdens een rondje golf kunnen we dan ook met allerlei situaties te maken krijgen en hoe lossen we dat op.

Als golfer zou je ervan overtuigd moeten zijn dat beslissingen nemen zeer belangrijk zijn. Je kwaliteit van je spel zal afhangen van de kwaliteit van je beslissingen. Zeer vaak maken we slechte beslissingen er ontstaan negatieve emoties en deze 2 samen zijn zeer slechte combinaties zeker voor ons golfspel. Je zult enorm veel vragen oproepen bij jezelf en geblokkeerd worden in je gedachtes en daardoor zal je lichaam blokkeren en je swing niet meer vloeiend zijn.

Dikwijls constateren we pas na een uitgevoerde slag dat het eindelijk niet de juiste keuze was.Helaas opdat moment is de analyse te laat. We onderschatten de situatie of onszelf of laten ons leiden door ons ego. De sterkte van je mentale weerbaarheid zal zeer bepalend zijn voor je keuzes. Hoe gaan we handelen? Om U daarbij te helpen gaan we uit van 5 stappen:

  • kennis van de baan
  • kennis van je spel
  • het nemen van een beslissing ----- het stoplicht systeem !!!!
  • handelen met overtuiging
  • afsluiten,ontspannen en doorlopen

Het stoplicht systeem is geen ingewikkelde constructie maar gewoon de kleur van de stoplichten. Ook voor je gevoel kunnen we het stoplicht systeem je toepassen.

Tijdens een rondje golf zul je regelmatig met een rood licht situatie te maken hebben. Je beslissing zal nu afhangen van de staat van je spel en je gevoel op dat moment. Als je dan voor een rode kleur situatie kiest en je gevoel is rood dan roep je problemen op.Laat je niet verleiden maar erken je kleur en besluit dan voor wat je gaat. Ik ben ervan overtuigd als je dit systeem toepast dat je een hoop verkeerde beslissingen gaat aanpakken en garandeer ik je dat je een hoop ellende kunt vermijden. Er zijn geen excuses, je gaat spelen en genieten van de uitdaging van de dag of je nu 100% bent of niet dus accepteer jezelf ga ervoor en maak er het beste van. Deal with yourself.

Denk aan de woorden van de grootste speler ooit Jack Niklaus,
There is an ideal route for every golf hole ever built.
The more precisely you can identify it,
The greater your changes of success.


Hebt U interesse in een baanles 9 holes of 18 holes, neem dan snel contact op. Na afloop ontvangt U een uitgebreid verslag. Baanlessen kunnen eventueel op diverse locaties. Indien gewenst kunnen er ook video opnames gemaakt worden waarbij U ook een analyse ontvangt met voice over. Bij vragen of voor een afspraak bel of mail mij.