Putting les

Daar putten vele dieper gaat dan de meeste golfers denken,en ik mezelf niet wou beperken tot de basisprincipes van putting besloot ik mij bij te scholen. Zo wou ik mijn lesklanten gerichter putinstructies verzorgen. Ik ben stage gaan lopen bij de Harold Swash puttingschool in Manchester de absolute putting goeroe van Europa. Spelers zoals Darren Clarke ,Lee Westwood,Martin Kaymer ex.. zijn hier gepasseerd en komen nog steeds terug voor een regelmatige check up.

Na geslaagd te zijn in het examen ben ik trots op het behaalde diploma en mag ik mij een level one puttingcoach noemen.

"Beter putten is beter scoren"

Vele woorden hoeven er niet te zijn, als golfer weet u als geen ander hoe belangrijk het putten is. Bij putten gaat het erom om een constante beweging te ontwikkelen en dit onder alle omstandigheden telkens weer opnieuw. Om goed te putten zijn er 3 zeer belangrijke principes nl:

  • Het clubblad moet recht op de doellijn staan bij het weg nemen en raken van de bal.
  • Het clubblad moet zo recht mogelijk naar achter en naar voren bewegen over de doellijn.
  • De bal raken in het hart van de putter in een opgaande en versnelde beweging door de bal heen.

Om de bovenste 3 punten te realiseren moeten we uiteraard vertrekken vanuit een goede basis nl; het vasthouden van de club de Grip.
Als we kijken naar de beste putters van de wereld dan zien we zeer veel verschillende putting grips. Maar 1 iets hebben ze gemeen dat ze bijna allemaal de club vasthouden met de levenslijn van zowel de linker- als de rechterhand. Deze handenpositie creŽert meer vastigheid en minder kans tot werken met de polsen en draaien van het clubblad.

Om bewust te worden van uw puttingstroke is er nu Putanalyser Tomi.
Tomi is het ultieme instructie hulpmiddel voor een perfecte put. Tomi is meer dan een mechanisch hulpmiddel; het is een psychologisch hulpmiddel. Door het meten van de meest vitale aspecten van het putten Ė zelfs de onzichtbare voor het blote oog Ė creŽert Tomi een betrouwbare en herhaalbare puttingstroke.

Binnen korte tijd zal het putten niet alleen verbeteren, maar wordt het putten een perfectie. Tomi evalueert 8 aspecten van de puttingstroke; 4 aspecten voor de afstandscontrole en 4 aspecten voor de richtingscontrole. Aan de hand van de evaluatie kunnen we gericht gaan werken om uw puttingstroke te verbeteren. Na de les wordt u een rapportage toegestuurd aangevuld met persoonlijke oefeningen. Met de Tomi kan ook indoor gewerkt worden, ideaal om tijdens de winter uw puttingstroke te optimaliseren.

Bij interesse neem een kijkje op www tomi.com of www.haroldswashputting.co.uk

Nu nieuwe putting studio:
Ridderslaan 11, 2960 Brecht